Værdier i HKF

Opdateret 1/11 2018

I HKF er alle samlet med ønsket om at løbe på skøjter, og der bliver lagt rigtig mange kræfter og energi i hver enkelt træning – derfor er det også vigtigt, at alle skal føle sig velkomne og godt behandlet.

Vi tilbyder udvikling både for elite- og breddeløbere og det er derfor hensigtsmæssigt, at forældre får afstemt ambitioner og mål med deres barn, og i dialog med HKF får klarhed over hvilken indsats, det kræver, at nå disse mål. Trænerne vil gerne med på råd i denne proces. Det gælder om, at den enkelte løber får de bedste oplevelser med skøjteløbet i mange år fremover.

Trivsel

HKF forventer, at klubbens løbere er med til at skabe en aktiv og god klub, hvor man værdsætter det at være en god kammerat. Både på ens eget hold, men også på tværs af hold. Store som små. At alle husker, at opføre sig, som man gerne vil have, at andre opfører sig mod en selv.

Alle behandler hinanden med respekt og taler pænt og ordentligt til alle – og ingen holdes udenfor. Mobning accepteres ikke – hverken i eller uden for klubben, på mobil, Facebook eller lignende.

Der vil blive iværksat mærkbare konsekvenser, såsom udelukkelse fra omklædningsrum eller fra træning i en vis periode, som bestyrelsen beslutter

Og det er vigtigt, at en løber taler med sin træner, også hvis der er ting, man er utilfreds med eller ked af om­kring skøjteløbet. Det er ikke altid nok at sige det til sine forældre eller kammerater. Oplever man, at andre har brug for hjælp eller er kede af det, forventes man også at sige det videre til en træner eller en af de voksne.

Forældrepolitik

Som voksne har vi i høj grad et ansvar for at være med til at skabe en god og aktiv klub, og fremme en positiv og venlig omgangstone, der stimulerer børnenes motivation og lyst til at være løber i HKF. Det er i sidste ende barnets indre motivation og evner, der afgør, hvor langt barnet når med sin idræt, men det er klubbens ansvar at skabe de bedst mulige rammer og struktur for børnenes udfoldelse på isen.

Vi har derfor et par gode råd:

  • Respekter trænerens arbejde og beslutninger, og vær selv de vigtige forældre!
  • Respekter klubbens struktur og træningsdispositioner.
  • Kunstskøjteløb er en sportsgren, hvor en række krav og betingelser skal være opfyldt, i forhold til løberens placering på hold og deltagelse i konkurrencer. For din egen og dit barns skyld, er det en god ide at sætte sig ind i reglerne omkring alder og mærkeprøver. Se f.eks. www.hkfskate.dk , under ”om skøjteløb”.
  • Undgå trænerhenvendelser i træningstiden.
  • Du er mere end velkommen til at overvære træningen, når du har tid og mulighed.
  • Hjælp dit barn med at møde op i god tid, så der er tid til såvel omklædning som opvarmning.
  • Vær opmærksom på, at al træning er vigtig, også Off-ice og dans.
  • Giv dit barn opmuntring i både med- og modgang.
  • Støt dit barn i ønsket om at deltage i konkurrencer og klubaktiviteter – pres ikke.
  • Giv opmuntring til ALLE løbere under konkurrence og træning – ikke bare til dit eget barn. Spørg evt. om konkurrencen/aktiviteten var spændende og sjov – ikke kun om resultatet.